Eyl

Müdürlüğümüz tarafından açılan ve Yüzüncü Yıl İlkokulu Öğretmeni Kasım SERİN´in Öğretmen olarak görevlendirildiği Okuma Yazma Kursu´nu Gülnar´da Vatani görevini yapmakta olan Emrah YURTTAPAN isimli askerimiz başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Başarı çalışmalarından dolayı öğretmenimiz Kasım SERİN´i ve çalışkan askerimizi tebrik ediyoruz. Her ikisine de görevlerinde başarılar dileriz. Okuma-Yazma belgesi, kurumumuz Müdür yardımcısı Samet UYAR tarafından verilmiş, kendisine günün anlamına binaen alınan hediye de müdür yardımcımız Zeynep GİLİK tarafından verilmiştir. Görevlerinde Halk Eğitimi Ailesi olarak başarılar dileriz.

Nis

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Gülnar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Turizm Haftası (15-22 Nisan) Kutlama Programının ilk bölümü 22.04.2016 tarihinde saat 09.00’da Meydancık Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Turizm Haftası kutlama programına İlçe Kaymakamımız Sayın İsmail PENDİK başta olmak üzere İlçemizin ileri gelen protokol üyeleri ve vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler. Halk Eğitimi Merkezinde görevli Usta Öğreticiler ve Kurum Personellerimiz tarafından hazırlanan ikramlar Kuskan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hüseyin DURMUŞ ve Bereket İlkokulu Müdürü Sezai DOĞANTEMUR’un yaptıkları canlı müzik eşliğinde misafirlerimize sunuldu.

Programın ikinci bölümü ise aynı günün akşamında Gülnar Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurumumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülbahar ASLANYÜREK tarafından hazırlanan, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin görev aldığı şiir dinletisi ve tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Yine Gülbahar ASLANYÜREK, Kuskan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hüseyin DURMUŞ, Cumhuriyet YBO Müzik Öğretmeni Hüseyin EROL ve Bereket İlkokulu Müdürü Sezai DOĞANTEMUR tarafından hazırlanan Müzik Dinletisi beğeniyle dinlendi.

Turizm Haftası Kutlama Programımızda emeği geçen Kurum ve Kuruluşlara, çalışanlarına, Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticilerine ve Personellerine emeklerinden dolayı, değerli misafirlerimize programımıza katılarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ederiz.

İlçe Kaymakamı Sayın İsmail PENDİK, İlçe Emniyet Amiri Ekrem SOYSAL ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BURGUT , Sadık GÜLERYÜZ ve okul müdürlerinin katılımıyla Gülnar Kültür Merkezi Müdürlüğünde Yaşlılar Haftası Kutlama Etkinliği çerçevesinde Gülnar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu Hasta ve Yaşlı Refakatçi Eğitimi Kursu , Usta öğreticilerin ve kursiyerlerin düzenlemiş  olduğu sergi;  Sayın İsmail PENDİK’in, hayırlı olsun dilekleriyle açılış kurdelesini  İlçe Emniyet Amiri Ekrem SOYSAL ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BURGUT ile birlikte kesmesiyle açıldı.

Sivil Savunma Haftası nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatın gerçeğini aratmaması için Mersin Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin bina dışın verdikleri dumanla başlayan tatbikatta ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli kısa sürede binadan tahliye edildi. Binayı boşaltan personel daha önceden belirlenen alanda toplanarak güvenlik çemberine alındı.

Tahliyenin ardından Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü görevlileri yangın söndürme cihazını alarak ilk müdahaleyi yaptı. Yangın söndürme ekibimiz ve itfaiye ekipleri senaryo gereği yangına müdahale ederken, diğer taraftan da mahsur kalan milli eğitim çalışanlarını kurtarabilmek için büyük gayret gösterdiler.  Yaralılara ilk müdahale Sağlık Müdürlüğü Ambulans ekibi tarafından yapılarak, yaralıların hastaneye nakilleri sağlandı.

Tatbikat nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve personeli, heyecanlı anlar yaşarken, İtfaiye ekipleri tatbikatın son bölümünde yangına müdahalede yapılması gerekenler hakkında uygulamalı bilgi verdiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut yaptığı açıklamada; Sivil savunma haftası nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz önünde bir tatbikat yaptık.Bu tatbikatta amacımız Sivil savunma tedbirlerini gözden geçirmek,olası bir yangında neler yapılabileceğini hatırlamak maksadıyla gerçekleştirdik.Dedi.

Gülnar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Kültür Merkezinde Açılan El Sanatları Kursların Usta Öğretici ve Kursiyerlerinin Düzenlemiş Olduğu, Birlik ve Beraberliği Pekiştiren Arabaşı Etkinliğine Kaymakamımız Sayın İsmail PENDİK ve Kurum Amirleri ile Birlikte Katıldık.

Ara

02 - 03 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi Sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize Gülnar Halk Eğitimi Merkezi olarak başarılar dileriz.

Ara

Cumhuriyet  İlk Okulu Müdür ve Öğretmenleri  ile  bir grup  Öğrenci tarafından, Müdürlüğümüz çalışanlarına Mevlit Kandili sebebiyle,  Kandil simidi hediye edildi, çalışmalarında başarılar dileriz.

Halk Eğitimi Müdürü : Sadık GÜLERYÜZ

Ara

İlçemizde Bulunan Suriyeli Vatandaşlara Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

İlçemizde bulunan 25´i Erkek, 19´u kadın toplam 44 Suriyeli Vatandaşa Müdürlüğümüz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Kurum Müdürü;

-Sadık GÜLERYÜZ tarafından Halk Eğitimi olarak sizlere başta Türkçe Dil kursu olmak üzere her türlü sosyal ve kültürel kursları açabiliriz, bunun yeri ve zamanını sizlere göre ayarlayacağız dedi.

Konuşulanları İlçe Emniyet personeli Haşim ORUÇ Arapça olarak Suriyeli Vatandaşlara tercüme etti.

Eyl

Müdürlüğümüzce; 03-04 Ekim 2015 tarihlerinde Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi kursu açılacaktır. Ancak 01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Seçimde Sandık kurulu başkan ve üyelerinin görevlendirilmesinde kursa katılma ve sertifika alınması zorunlu olmadığından söz konusu kurs isteğe bağlı olup, sadece görevlilerin daha bilinçli hareket etmeleri amaçlanmaktadır.